Nyelv

  • Српски
  • Serbo-Croatian
  • Magyar
  • English
Suboticka Toplana

A vállalat története

  Mikor a távoli 1961-ben, az akkori villanytelep beszüntette működését, kezdetét vette a meglévő kazánberendezések üzemváltásának folyamata a város hőellátásának fejlődése érdekében. Az új berendezések beépítése és a régiek üzemváltása 1963-ban ért véget. Abban az évben lett megalapítva a Hőenergia termelő és elosztó kommunális és energetikai tevékenységek vállalata, és ekkor indult útjára a rendszeres hőszolgáltatás. A hőtermeléshez, mint fűtőanyagot, akkor még a szenet használták. 

Az 1991-es évtől egészen a 2005-ben bekövetkezett szerkezetváltásig, a Szabadkai Távfűtőművek KV, az említett tevékenységek mellett, a földgáz-ellátás feladatát is ellátta. 2005-ben a Szabadkai Távfűtőművek KV állapotváltása során a vállalat egy része levált, amikor is új kommunális közvállalat jött létre, melynek alaptevékenysége a földgáz-ellátás lett, a Szabadkai Távfűtőművek KV pedig megváltoztatva jogállását, és bejegyeztetve, mint Szabadkai Távfűtőművek KK, hozzálát a hőenergia termelés és elosztás kommunális és energetikai tevékenységéhez Szabadka Község területén. 

 A Szabadkai Távfűtőművek KK jó viszonyra törekszik különböző polgári csoportokkal. Fontos számunkra fogyasztóink és polgártársaink véleménye, értékelünk és ösztönzünk minden olyan javaslatot és tanácsot, ami Vállalatunk tevékenységének folyamatát és minőségét jobbá teszik.  Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy írjanak nekünk, tegyék fel kérdéseiket, dicsérjenek, de ha elégedetlenek munkákkal, várjuk kritikáikat, észrevételeiket is. Örömmel válaszolunk minden kérdésükre és javaslatukra, dicséreteikre és kritikáikra egyaránt.